ハインツ公式レシピを英訳!
「コーンのコロコロクリームコロッケ」

【HEINZ×Cheer up! English】英語でクッキング!Vol.04

「英語学習というと、なんとなく敷居が高い」「重い腰が上がらない」「楽しく英語を学びたい」……そんな女性たちにオススメしたいのが「英語レシピ」でチャレンジするクッキング! 英語力も料理の腕も上がって一石二鳥です。そこでCheer up! Englishでは、ケチャップや洋風クッキングソースでおなじみのグローバル食品メーカー『ハインツ』の公式レシピを英訳してご紹介!

 

使うのは、煮込み料理やソース、グラタンなど幅広いお料理に活用できる、ハインツ自慢の「デミグラスソース」と「ホワイトソース」。忙しい現代女性のリクエストにお応えして、簡単なのに本格的な味を再現できるお手軽レシピをお届けします。今回は、子供から大人まで、みんな大好き! 「ホワイトソース」で作る、コーンのクリームコロッケです。

 

Wonderful corn cream croquette

コーンのコロコロクリームコロッケ

 

Preparation period: 105 minutes
Calories: 255 Kcal (Calculated per one person)
Salt content: 0.9g

 

調理時間: 105分
カロリー: 255kcal (1人分換算)
塩分量: 0.9g

 

【Ingredients (for 4 people)】

200g of Oreida sweet corn (Frozen corn)
1/4 onion
1 can of Heinz white sauce
1 egg
50g of wheat flour
Proper amount of breadcrumbs
Proper amount of salt
Proper amount of black pepper
10g of butter
Proper amount of cooking oil

 

【材料(4人分)】

オレアイダ スウィートコーン(冷凍コーン) 200g
たまねぎ 1/4個
ハインツ ホワイトソース 1缶
1個
小麦粉 50g
パン粉 適量
適量
こしょう 適量
バター 10g
揚げ油 適量

 

How to cook

作り方

 

1 Finely chop onion.

たまねぎはみじん切りにする。

 

 

2 Heat up butter in a frying pan. Fry onion pieces from no.1 with middle heat until they become translucent. Then add up 30g of wheat flour. Keep frying until all flour gets dissolved.

フライパンにバターを熱し、「1」でみじん切りしたたまねぎを透き通るまで中火で炒め、小麦粉(30g)を加えて粉が見えなくなるまで炒める。

 

 

3 Add up white sauce and corn. Stir the mixture well. Flavor it with salt and black pepper.

ホワイトソース、コーンを加えてよく混ぜ、塩、こしょうをふる。

 

 

4 Move the mixture from a frying pan to a container such as a steel tray. Cover a container tightly with a plastic wrap so that it is closely attached to the mixture’s surface. Once cooking heat within the mixture subsided, put it in a refrigerator for an hour to cool it down.

バットなどに移し、ラップをしっかりと表面を密着させるようにかける。粗熱がとれたら冷蔵庫で1時間ほど冷やす。

 

 

5 Make the mixture from no. 4 into balls with a bite size.

「4」をひと口サイズのボール状に丸める。

 

 

6 Break an egg into a bowl. Add up 20g of wheat flour and beat the mixture with an eggbeater. Use the beaten mixture to coat croquette balls from no.5. Then cover the patties with breadcrumbs.

ボウルに卵を割りほぐし、小麦粉(20g)を加え、泡立て器で混ぜる。「5」にからめてパン粉をつける。

 

7 Fry croquette balls in 180 ℃ cooking oil for five minutes until they become crunchy.

7 180℃の揚げ油で5分ほどカリッと揚げる。

 

★One point tip from Heinz Chef

ハインツシェフからのワンポイントアドバイス

 

Adding up minced bacon or ham will make croquette even tastier.

ベーコンやハムを刻んで加えてもおいしくできます。

 

使ったのはコチラ!

ホワイトソース バターと小麦粉を丁寧に炒めたルウに、牛乳と生クリームを加え、なめらかに仕上げた、クリーミーでなめらかな食感とコク・旨みがきいているソースです。内容量290g、100gあたり117Kcal、¥250(税抜)。

●ハインツHP http://heinz.jp/ 

 

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レシピ提供/ハインツ 翻訳/Mason 構成・文/齋藤悦子(編集部)


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