英語レシピで勉強しながらお料理!
「ベジタブルロールのビーフシチュー」

【HEINZ×Cheer up! English】英語でクッキング!Vol.02

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「英語学習というと、なんとなく敷居が高い」「重い腰が上がらない」「楽しく英語を学びたい」……そんな女性たちにオススメしたいのが「英語レシピ」でチャレンジするクッキング! 英語力も料理の腕も上がって一石二鳥です。そこでCheer up! Englishでは、ケチャップや洋風クッキングソースでおなじみのグローバル食品メーカー『ハインツ』の公式レシピを英訳してご紹介!

 

使うのは、煮込み料理やソース、グラタンなど幅広いお料理に活用できる、ハインツ自慢の「デミグラスソース」と「ホワイトソース」。忙しい現代女性のリクエストにお応えして、簡単なのに本格的な味を再現できるお手軽レシピをお届けします。今回は、デミグラスソースで作るビーフシチュー。長時間煮込まなくてもあっという間にできちゃいます!

 

ベジタブルロールの短時間ビーフシチュー

Quick cooking vegetable rolls in a beef stew.

 

Preparation period: 30 minutes
Calories: 266 Kcal (Calculated per one person)
Salt content: 1.0g

 

調理時間: 30 分
カロリー: 266 kcal (1人分換算)
塩分量: 1.0g

 

【Ingredients (For four people)】


300g of Beef (Thinly sliced.)
Half (80g) potato
¼ (50g) carrot
6 String beans
1 can (290g) of Heinz demi-glace sauce
100ml of red wine
200ml of water
Proper amount of salt
Proper amount of black paper
15g of butter

 

牛肉(薄切り) 300g
じゃがいも 1/2個(80g)
にんじん 1/4本(50g)
さやいんげん 6本
ハインツ デミグラススソース 1缶(290g)
赤ワイン 100ml
200ml
適量
こしょう 適量
バター 15g

 

How to cook

作り方

 

1. Chop potatoes and carrot in to square sticks with at around 5mm diameter. Boil the vegetable sticks. Pull out strings from green beans, then boil them with salt.

じゃがいも、にんじんは5mm角の棒状に切り、ゆでる。さやいんげんは筋をとって塩ゆでする。

 

2. Spread out thin beef slices, with edges of each slice slightly piled over ones of others’. Flavor them all with salt and black pepper. Put boiled vegetables from no.1 onto beef slices. Roll all ingredients tightly so that the air will not be able to get in.

牛肉は、端を少し重ねながら広げ、塩、こしょうをふる。「1」を牛肉の手前に置き、空気が入らないようにしっかりと巻く。

 

3. Heat butter in a frying pan. Put rolls from no.2 into a pan with their ends facing down. Turn to middle heat. Keep turning the rolls until browned all over.

フライパンにバターを熱し、「2」の巻き終わりを下にして入れ、転がしながら中火で焼き色をつける。

 

4. Add red wine. Keep simmering for around one minute so that alcohol content will be evaporated.

赤ワインを加え、1分ほど煮立ててアルコール分を飛ばす。

 

5. Heat demi-glace sauce and water in a fry pan. Stew the rolls for around five minutes. Keep turning them at the same time. Season the stew with salt and black pepper. Cut the rolls into smaller pieces with 3cm lengths. Put beef stew into a serving bowl.

デミグラスソースと水を加え、転がしながら弱火で5分ほど煮て、塩、こしょうで味をととのえる。3cm幅に切って、器に盛りつける。

 

★One point tip from Heinz Chef 

ハインツシェフからのワンポイントアドバイス

 

Roll beef slice over vegetables tightly. In a case that you use a toothpick to stick the end of the roll together, it will be difficult for a fire to get through beef, so please cook with care.

牛肉で野菜をしっかり巻きつけましょう。巻き終わりをつまようじでとめる場合は、肉に火が通りにくくなるので注意して煮込みましょう。

 

使ったのはコチラ!

デミグラスソース 丹念に香ばしく炒めて作ったルウに、ブイヨンや香味野菜を加え、じっくり煮込みました。深い味わいとコク・旨みたっぷりのソースです。内容量290g、100gあたり102Kcal、¥270(税抜)。

●ハインツHP http://heinz.jp/

 

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レシピ提供/ハインツ 翻訳/Mason 構成・文/齋藤悦子(編集部)


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