独立記念日を祝うアメリカのスイーツ
アメリカン・チェリーチーズケーキ
David From Atlanta
今回のレシピは、「アメリカン・チェリーチーズケーキ」。アメリカの星条旗を彩るような美しい赤色が見た目にも華やかです。チーズケーキとチェリーの酸味がぴったり合って女性人気NO.1! それでは、Let’s Cooking!
「Our American make this American Cherry cheesecake in 4th of July for celebrating American independence. The cake is in beautiful red color, as if it is decorated by American Star and Stripes flag. Red represents bravery, and white represents truth. The horizontal stripe patterns in red and white represent the number of thirteen colonies that formed in to the United States. Please enjoy sweet and happy taste.」(by david)
「私たちアメリカ人は、独立記念日を祝うために7月4日このアメリカン・チェリーチーズケーキを作ります。このケーキは、アメリカの星条旗を彩るような美しい赤色が特徴で、 赤と白のシマシマ模様はアメリカ建国時の州の数、赤は勇気、白は真実を表します。甘く幸せな味をご堪能ください」(デイビット先生)
◆Name of the dish
American Cherry cheesecake
◆料理名
アメリカン・チェリーチーズケーキ
◆Ingredients
<For the crust>
1 1/4 cups graham cracker crumbs
4 tablespoons butter (1/2 stick), melted
1 tablespoons granulated sugar
<For the cheesecake>
4 packages cream cheese
1 cup granulated sugar
1 large egg yolk
3 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
<For the cherry glaze>
2 cups fresh pitted cherries
1/2cup water
1/2cup sugar
1 tablespoon cornstarch
◆材料
<クラフト用> |
|
グラハム クラッカー クラム | 1 1/4カップ |
バター | 大さじ4杯(1/2スティック)溶かしたもの |
グラニュー糖 | 大さじ1杯 |
<チーズケーキ用> |
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クリームチーズ | 4パッケージ |
グラニュー糖 | 1カップ |
卵の黄身 | 1カップ |
卵 | 3個 |
バニラエッセンス | 小さじ1杯 |
<チェリーグレーズ用> |
|
新鮮なチェリー | 2カップ |
水 | 1/2カップ |
砂糖 | 1/2カップ |
コンスターチ | 大さじ1杯 |
◆HOW to COOK /作り方
<For the crust/クラスト用>
1 Heat the oven to 175º and arrange a rack in the middle.
175ºまでオーブンを温め、ラックを真ん中に配置します。
2 Butter the bottom and sides of a 9-inch spring form pan; set aside.
9インチのスプリングフォーム鍋の底と周囲にバターを塗ります。
3 Blitz graham cracker in a food processor until they begin to turn to crumbs.
粉々に崩れるまで、グラハム クラッカー クラムをフードプロセッサーにかけます。
4 Mix together the graham cracker crumbs, butter, and sugar in a medium bowl until thoroughly combined.
グラハム クラッカー クラム、バター、砂糖を中サイズのボールで均一に混ざるまでかき混ぜます。
5 Evenly press the mixture into the bottom of the prepared spring form pan; set aside.
混ぜ物をスプリングフォーム鍋の底に平に押さえつけます。
<For the cheesecake/チーズケーキ用>
1 Combine the cream cheese and sugar in a mixer and mix on medium speed until light, airy, and smooth.
クリームチーズと砂糖をミキサーで混ぜ、軽く、滑らかになるまで中くらいのスピードで混ぜます。
2 Add the yolk and then the eggs one at a time, mixing completely after each addition. Add the vanilla extract and mix until blended.
黄身を入れ、それから卵を一気に入れ、完全に混ぜます。バニラエッセンスを加え、均一になるまで混ぜます。
3 Pour the mixture into the prepared pan.
鍋に混ぜたものを注ぎます。
4 Wrap the base of the cheesecake pan with foil. Then place the pan in an oven tray half filled with water. This should prevent the top of the cheesecake from cracking from the oven heat.
チーズケーキパンの底からホイルで包みます。それから半分を水で満たしたオーブントレイの上に置きます。これは、オーブンの熱によるチーズケーキのひび割れを防ぎます。
5 Bake until a toothpick or cake tester inserted into the cake comes out clean and the center of the cheesecake is just set, about 40 minutes.
爪楊枝かケーキテスターをチーズケーキの中央にさして、抜くときに何もつかない状態になるまで40分間焼きます。
6 Turn off the oven, leave the door slightly open, and let the cheesecake cool completely.
オーブンをとめ、オーブンの扉をわずかに開け、ケーキが完全に冷めるまでおいておきます。
<For the cherry glaze/チェリーグレーズ用>
1 Remove the seed or pit from the cherry using an unfolded paper clip. This should allow the cherry to still look nice because you will use it as a topping when the glaze is complete.
広げたクリップでチェリーから種を取り出します。ケーキの表面が完成したら最後にチェリーを飾るので、見た目が悪くにならないように気をつけましょう。
2 In a saucepan, combine cherries, sugar, cornstarch and water and mix well.
ソースパンでチェリー、砂糖、コンスターチ、水をよく混ぜます。
3 Turn on the burner and bring to a boil.
沸騰するまで火にかけます。
4 Reduce heat to low and cook, stirring frequently, for about 10 minutes or until a beautiful red sauce develops.
煮立ったら火を弱め、頻繁にかき混ぜ、美しい赤いソースができるまでだいたい10分煮込みます。
5 Cool before topping cheesecake.
トッピング前にチーズケーキを冷ましましょう。
■プロフィール
David Whitaker
ワシントン生まれ、アトランタ育ち。ミュージシャン、英語教師、レシピブログ"Taste the Love K.K”を運営。週末はファミリー達で集まり、バーベキューを楽しむような環境で育ち、料理と食べることを愛している。得意料理は、焼き物、香草や新鮮なチーズを使ったもの。妻LaTonyaと日本に住んで9年。料理をしたり、料理を教えたり、ホームパーティを開いたりしながら 日本での生活をエンジョイしている。
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